E-MÜSTAHSİL - EPR
caniasERP e-Müstahsil – e-Producer Receipt (EPR) modülü sayesinde kullanıcılar, ‘vergiye tabi olmayan kişilerden mal satın alımında fatura yerine geçen ticari vesika’ olarak nitelendirilen e-Müstahsil belgesini Satın Alma Yönetimi ekranından oluşturup uygulama üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sistemine kolayca aktarabilirler.
e-Müstahsil modülü sayesinde e-Müstahsil belgesinin GİB’e veri girişi anında sağlanarak, yapılan işlem hem GİB’e hem de karşı taraftaki muhataba raporlanmış olur. caniasERP Mail Uygulaması Modülü entegrasyonu sayesinde de oluşturulan e- müstahsil belgesi karşı tarafa e-posta yolu ile iletilebilir.
e-Müstahsil KULLANICI AYARLARI
Kullanıcı bazlı sistem ayarlarının yapılabilmesi sayesinde müstahsil çıktısında görünecek ek bilgilerin tanımlanması, Sistem belge tiplerine göre e-Belge numara aralıkları ve ön ek atamaları, 2/3 haneli ön ek atama imkanı, Sistem belge tiplerine göre xslt tanımı gibi özellikler kullanıcı bazlı olarak tanımlanabilmektedir.
e- Müstahsil ÖZELLEŞTİRME
Sistem e-müstahsil özelleştirme özelliği sayesinde, e- müstahsil belge tiplerine göre UBL (Universal Business Language) içerisine yeni tag eklenmesi/çıkarılması veya tag değerlerinde değişiklik yapabilme imkanı sunmaktadır.
e- Müstahsil YÖNETİMİNİN DİĞER MODÜLLER İLE ENTEGRASYONU
e-Arşiv Yönetimi caniasERP içindeki diğer modüller ile bütünleşik bir yapıya sahiptir. Satın Alma Yönetimi, Fatura Kontrol, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Genel Muhasebe, Doküman Yönetimi entegre olduğu başlıca modüller arasında yer almaktadır.
ÖZELLİKLERE GENEL BAKIŞ:
- Makbuzların tek bir merkezi sistem üzerinden denetlenmesi
- Kâğıt evraklar ile yürüyen sürecin denetim ve yönetimini kolaylaştırması
- Kâğıt tüketiminin ve nakliye ihtiyacının azaltılması yoluyla doğal çevrenin korunmasına katkı sağlanması
- İş süreçlerinin hızlanması
- Nakit ve ödeme yönetiminde otomasyon sağlanması
- Tahsilat süresinin çok daha kısa sürelere indirilmesi
- Postalama masraflarını ve teslim sürelerinin uzunluğunun ortadan kalkması
- Makbuz bilgilerinin anında kontrolünün sağlanması
- Hata tespit ve itiraz sürelerinin kısalması
- Anlık ve otomatik veri akışı ile hata ihtimallerinin en aza indirilmesi